Stress, sorg, søvnløshed & tankemylder


Der skulle meget til, før jeg begyndte at arbejde med mig selv og finde de værktøjer, som havde gjort mig så godt, hvis bare jeg havde kendt dem lidt før...

Men sådan er det. Ofte handler vi først, når vi er derude, hvor vi ikke kan se anden udvej end at handle.

Selv blev jeg ramt af den perfekte storm af enorm kærestesorg, kraftige stresssymptomer og dertilhørende tankemylder.

Egentlig kørte mit liv på mange måder godt. Jeg havde et velbetalt arbejde, som jeg var god til, jeg havde i en relativ tidlig alder nået mange af de mål, jeg havde sat mig, og kærestesorger havde jeg trods alt prøvet før. 

Så da korthuset ramlede, anede jeg ikke hvorfor, eller hvad jeg skulle gøre ved det. Jeg fik blot en instinktiv tanke om, at jeg skulle væk fra mit hoved og ned i min krop og lære at mærke al det, der foregik i mig - og ikke blot være mine tanker.

Min bedste beslutning nogensinde! 

Lang historie kort prøvede jeg SÅ mange ting af. Jeg begyndte at gå til psykolog, jeg prøvede meditationsaftener, træningsformer - og endte endda med at danse tango otte timer om ugen bare for at tvinge mig til at være i den krop.

Det var alt sammen fint og hjalp på hver sin måde.

Men det var først, da jeg endelig stoppede op og lærte, hvordan jeg ved at skærpe min opmærksomhed uden at dømme, flygte eller frygte, hvad jeg måtte mærke, at tingene begyndte at gå bedre.

Langt bedre!

Faktisk så godt, at jeg i dag på ingen måde ville have været de voldsomme strabadser foruden. 

For når vores sind og vores krop reagerer, er der meget ofte en fantastisk mulighed til at rykke. Til ikke bare at udvikle sig selv, men til at afvikle de forestillinger, vi må gå rundt og have om, hvordan vi selv og omverdenen "burde" være.

Der er intet nyt i metoden. Det er ikke en, jeg har brygget sammen på et ophold i Indien eller klasket sammen i en workshop. 

Metoden er udviklet af amerikanske læger med kraftig inspiration fra buddhismen, gennemtestet i over 40 år med fantastiske resultater, og er bedst kendt som mindfulness, selv om den betegnelse er så udvandet, at alt fra strikning til en tør flaske gin (I kid you not!) bliver kaldt mindful. 

Mindfulness i sin oprindelige form er let at lære, men tager tid at få helt ind under huden. Faktisk mindst otte uger, som det klassiske mindfulnesskursus varer - men du har livstidsadgang og tager dig præcis den tid, du har behov for. 

Med mindnow har jeg lavet præcis det onlineforløb, jeg ville ønske, jeg selv havde haft mulighed for at tage dengang, min verden kollapsede. 

Et forløb, jeg har fyldt med øvelser, teori og guidede meditationer, du kan have med dig overalt. 

Jeg håber, metoderne og teknikkerne gør lige så stor glæde for dig, som det har gjort for mig og for så utroligt mange mennesker, verden over, som dagligt praktiserer mindfulness.

God fornøjelse!

Jeg er uddannet mindfulnessinstruktør i 2018 og ikigai-coach i 2021, og har tidligere en fortid som journalist på bl.a. TV-Avisen og TV 2 NEWS. 

Til dagligt bor jeg på Islands Brygge i København med min kæreste, som jeg venter barn med. 

Foruden at meditere og lære nye måder at finde ro på er jeg podcastvært på Kvart i Bold og har en drøm om at leve det helt simple liv, hvor en god del af året foregår i en van. 

Men først er der lige en baby, som skal have al den plads og kærlighed, han har brug for :)